Jestivo sezonsko cvijeće – desert za istinske estete…

Želite nešto novo i drugačije i dosta Vam je umjetnih, gotovih dekoracija za torte i kolače? E onda je ovo baš za Vas 🙂

Moj ovotjedni prijedlog za zanimljivo ispunjenje dana ne može biti lakši za napraviti… a sastoji se u tome da iskoristite sezonsko cvijeće za nezaboravno dekoriranje Vaših slastica, bez obzira radite li ih samo za sebe ili Vama dragim osobama…

Uz ušećerene cvjetne latice, i najjednostavniji deserti izgledat će poput onih iz najskupljih francuskih slastičarnica… pa zašto ne probati?

lemonpi_174224

Postupak je više no lagan.

Pripremite:

  • Latice ili cvjetiće maćuhica i kličića
  • Kist
  • Bjelanjak od 1 jajeta
  • Šećer u kristalu

Nakon što se dobro oprali cvijeće, stavite ga da se posuši na papirnatom ubrusu te ga potom, jedan po jedan premažite bjelanjkom u tankom sloju (ako je previše bjelanjka, šećer će se pretvoriti u grudice, što ne želite). Potom svaku laticu ili cvijet odmah lagano prislonite na šećer i ostavite da se sve posuši kojih pola sata…

lemonpi_171331

Nakon toga dekorirajte slasticu po svom izboru. Ja sam izabrala najjednostavniji puding od vanilije 🙂

lemonpi_174312NAPOMENA: cvjetići/latice ova dva cvijeta se jedu i osim što lijepo izgledaju imaju vrlo zanimljiv okus…

Oglasi