Blagdansko dekoriranje prirodom

Poznati američki fizičar i nobelovac Richard Feynman jednom je rekao da ,,Priroda ima veliku jednostavnost, a time i veliku ljepotu”.

S obzirom da se osobno apsolutno slažem s takvim viđenjem estetike, kao i svake godine do sada odlučila sam s Vama podijeliti neke vlastite ideje dekoriraranja, upotpunjene s već viđenim rješenjima s pinteresta.

Ovaj puta, to je dekoriranje blagdanskog stola svijećnjacima urešenim – svježim povrćem!

U što sam se putem još jednom uvjerila, svakako je nepobitna činjenica da prirodne dekoracije ne samo da su efektne, već i upravo zbog svoje jednostavnosti i organskih oblika djeluju nevjerojatno elegantno i da su zato zapravo same po sebi i najboljim dekorom, kojem nije potrebno dodatno urešavanje.

Za početak – omotajte srebrnom ili bijelom trakom svježe zelene mahune oko svijeće (neka budu iste dužine). Alternativno, odlično će izgledati i špaga, kao i bilo koja druga trakica u Vašoj omiljenoj boji.

lemonpi_134914

lemonpi_134852

Potom napravite još jedan ‘svijećnjak’ od zelene cvjetače 🙂 Nakon što izdubite cvjetaču u promjeru svijeće, ostat će malo vidljivih odrezanih peteljki… prekrijte ih jednostavnim blagdanskim kuglicama ili običnom vatom 🙂

lemonpi_135524

U hladnjaku ste pronašli i crveni radič? Napravite to isto… a izdubljeni dio odmah će poslužiti za salatu:)

lemonpi_140014

lemonpi_140422

I na kraju, oko još jedne svijeće zalijepite grašak… tako da izgleda kao mala zelena ogrlicaJ Ako želite nešto veseliju varijantu, kombinirajte ga s kukuruzom 🙂

lemonpi_142035

Slične kombinacije moguće je napraviti i s glavicom artičoke ili svežnjem svježih šparoga…

Za što dulji svjež izgled povrća, posprejajte ga lakom za kosu 🙂

A koje ćete Vi izabrati povrće za svoj originalni svečani stol kojim ćete impresionirati svoje goste?

Kao i uvijek, bit će mi jako drago primiti slike Vaših uradaka u poruci na adresi https://www.facebook.com/lemonpiblog/ ili u nekom od komentara na Lemon Pi instagram stranici.

Voli Vas Vaš,
Lemon π