Sezonski dekor – prirodan vrt od sukulenata

Želite ukrasiti svoj dom daškom romantične jesenske atmosfere, a da pri tom ne posežete za već uobičajenim komercijalnim ukrasima u vidu umjetnih vjenčića ili suhog cvijeća?

Onda je ovakav dekor baš za Vas 🙂

Za izradu prirodnog vrta od sukulenata, potrebno je sljedeće:

  1. Svježa tikva (bilo koje veličine)
  2. Osušena mahovina (koju možete nabrati u svakom parku ili šumi)
  3. Različiti sukulenti prema Vašem ukusu
  4. Ljepilo
  5. Štrcaljka za vodu

Slijedi postupak:

1. Odrežite vrh peteljke tikve i na površinu nanesite univerzalno ljepilo.

2. Zalijepite mahovinu (ja sam na dijelovima gdje mi se činila pretanka stavila mahovinu u dva reda)

3. Na peteljke sukulenata nanesite ljepilo, koje ako se vidi, ,,zakamuflirajte” dodatnim komadićima mahovine te ih ubodite u mahovinu.

4. Nakon što ste izgradili svoj prirodan vrtić, razmislite i o mogućem dodatnom dekoru. Ja ljepilom sam nanijela još i žirove, da zaokružim svoj jesenski štimung.

Ako želite, možete se još poigrati i grančicama šipka, ili pokojim suhim cvjetićem ili listićem.

Ako se bojite da će ljepilo naštetiti biljkama, nema razloga za brigu. One će se provjereno odlično udomaćiti u mahovini ako ih špricate vodom jednom dnevno. Nakon što tikva počne trunuti, odignite sukulente zajedno s mahovinom i postadite ih u posudu sa zemljom, u kojoj će nastaviti sretno rasti i ukrašavati Vaš dom.

I, da ne zaboravim, ovakav prirodan, sezonski vrt idealan je kao dekor u vašem stanu (na mjestima gdje ima dovoljno svjetlosti), bilo kao dekor na stolu ili komodama, ili, kao što sam ja napravila, dekor za ulazna vrata stana. Ovaj mali vrtić možete staviti i pred ulazna vanjska vrata kuće.

Također, pokazat će se i kao odličan poklon, pogotovo ako uz njega napravite i ,,mini” tikvice od oguljenih mandarina, u koje ćete staviti pokoji zeleni bombon koji modelirajte u oblik stabljike 🙂

Kao i uvijek, bit će mi drago dobiti slike Vašeg vrta, koje mi možete poslati u inbox facebook stranice Lemon π (https://www.facebook.com/lemonpiblog/). Lemon π blog možete pratiti i na instagramu @lemonpiblog.

Voli Vas Vaš,
Lemon π